Branżą spożywcza jest dla nas jedną z najważniejszych. Ilość procesów, wyzwań i dbanie o wysokie normy związane z procedurą FDA wymuszają na inżynierach i na nas dołożenia starań, by narzędzia były najwyższej jakości w każdym szczególe. Przedstawiamy najczęściej spotykane procesy i narzędzia.
- oczyszczanie tacek piekarniczych – szczotki talerzowe, szczotki na pasku klinowym, szczotki walcowe
- czyszczenie form piekarniczych – szczotki walcowe
- prowadzenie i układanie półproduktów – szczotki listwowe
- oczyszczanie powierzchni grzewczych – szczotki listwowe
- nakładanie lukru na słodyczach – szczotki walcowe
- oczyszczanie sit – szczotki walcowe, listwowe, pasmowe, do powierzchni wewnętrznych
- posypywacze mąki – szczotki walcowe
- zawijanie cukierków – szczotki walcowe, pasmowe
- pierożarki – szczotki walcowe
- oczyszczanie tuneli mroźniczych – szczotki walcowe
- szorowanie siatek piecowych – szczotki walcowe, szczotki talerzowe
- uszczelnianie ciągów komunikacyjnych – szczotki pasmowe, szczotki walcowe
- oczyszczanie podłóg – szczotki walcowe, talerzowe
- inne rozwiązania, stosowane w tej branży w przypadku wdrożenia indywidualnych procesów technologicznych, nie uwzględnione powyżej